Posts tagged with "hashtag"


Twitter ve Televizyon (aka TVitter)

Twitter’ın Nisan 2011’de Türkçe dil seçeneği eklemesiyle birlikte Türk milletinin saldırışı durmadı. Haziran 2012 verilerine göre Türkiye Dünya sıralamasında 11 .sırada, muhtemelen daha da yükselmiştir.

Twitter’ı takip edenler mutlaka fark ediyordur, her gün televizyonda yayımlanan diziler ve programlar çeşitli hashtagler ile Trending Topic oluyor. 90 dakikalık dizilerde ve programlarda karakterler, oyuncular, konuklar, kıyafetler, müzikler hakkında binlerce tweet atılıyor. Yabancı dizi izleyenler aslında bu hashtag yerleştirmelerini ilk defa görmüyordur çünkü uzun zamandır yabancı dizilerde bu uygulanıyor.

Yeni medya ile atışan, adaptasyon sıkıntısı yaşayan televizyonlar çalıştıkları ajansların sözünü dinleyip her bölüm için tematik birer hashtag oluşturup yayın boyunca aralıklarla ekrana yansıtıyorlar.

Twitter’ı televizyon ile birleştirme fikrine Twitter’da çok sıcak bakıyor sanırım, geliştiriciler için yarattıkları sayfada yapımcılar için bir kılavuz bile hazırlamışlar. Kılavuzda hashtag ve kullanıcı adı yerleştirmelerine, canlı yayına soru almak, yayında yazılan tweetleri göstermeye ve hatta canlı olarak programa konuk olan kişilerin tweet atabileceğine dair örnekler gösteriliyor. Bu örnekleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.