Posts tagged with "türkiye"


Let’s Take a Short Break

Entrikalar ülkesi Türkiye’de eğitim görmek isteyen 18 yaşına gelmiş her Türkiye Cumhuriyeti gencinin girmek zorunda olduğu ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi/Sınavı) benimde 2010-2011 dönemi için hayati önem taşır oldu. İnsanların rutin hayatlarından 8 aylık bir çalışma için vazgeçmesi ve ruh sağlığının bozulması bence bunun pek sağlıklı bir sınav sistemi olmadığını belirtiyor, ancak bu mevzuda bir söz hakkımız yok.

Bu sınav maratonunda “zamanı iyi kullanıp, ruh ve beden sağlığını kontrol altında bulunduran” kişiler rahat rahat kazanabileceği için diliyorum ki benim içinde aşırı eziyetli bir sene olmaz :) Ama biraz stres, heyecan, ecel terleri ve benzeri durumlar olmazsa zevki çıkmaz ;)

Bu maratona 2 ay önce dahil oldum ve bundan dolayı bilgisayarımı kaldırdım. Planım okuldan internete girerek haftada 1 yazı yazmaktı ancak bunun da olamayacağı kanaatına vardım. Bu yüzden bu yazı 8 aylık bir molanın habercisi oluyor.. Henüz yeni blog açmış bir kişi olarak mola biraz saçma ancak 8 ay sonra bunu telafi edeceğim ve hedeflediğimi oluşturacağım.

Benimle iletişime geçmek için yukarıda ki iletişim formunu kullanabilir ya da mail atabilirsiniz. Mail ve iletişim formu dışında bu 8 ay içerisinde bana ulaşamazsınız..

Görüşmek üzere…



Nedir bu #12devadam?

2010 FIBA Dünya Şampiyonasında 11 Eylül akşamı Sırbistan’i basketbol takımımız (nam-ı diğer 12devadam) 1 sayı farkla son saniyede yenerek yarın ABD ile Final oynamayı hak etti.

Çok zor bir şekilde gelen bu galibiyet sonrasında insanlar Twitter üzerinden sevinçlerini dile getirmeye başladı.

Maç bittikten yaklaşık yarım saat sonra “FINALdeyiz” kelimesi Twitter’da Trending Topics arasına girdi. (Trending Topics: Twitter’da o anda en popüler olan, girdiler içinde en çok geçen kelimeler arasından seçilir)

Daha sonra Türklerin ortak çabasıyla ‘#12devadam‘ da listeye girmeyi başardı. Yabancılar ‘#12devadam nedir?’ diye sormaya başladılar.

Aynı durum Aşk-ı Memnu dizisinin final gecesinde ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk ‘Recep Bey‘ dediği zamanda olmuştu.

Umuyorum ki #12devadam hashtagi hemen listeden silinmez..

12DEVadam‘a finalde başarılar.. :)