Özyeğin Üni’den Van’lı Çocuklara

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, Özyeğin Üniversitesi Duyarlı ÖzÜ kulübünün başlattığı Van’a Kutu Köprüsü isimli projeden bahsedeceğim..

Deprem hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse; 23 Ekim 2011 günü gerçekleşen 25 saniye süren 7.2 büyüklüğünde ki deprem Van ilçesi ve çevresinde toplam 2262 enkaz, 4152+ yaralı ve 601+ ölü ile Cumhuriyet tarihimizin Anadolu’da gerçekleşen en büyük depremleri arasında yerini aldı. Detaylı bilgi için: Vikipedi.

 

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri olarak deprem gerçekleştikten sonraki hafta her iki kampüsümüzde de kıyafet, kuru gıda ve diğer gerekli malzemelerin toplanması için kollarımızı sıvadık. Toplanan yardımlar kamyon ile Van’a gönderildi. Arından 31 Ekim haftası okulumuza gelen Kızılay ekibi aracılığı ile kan bankasına bağışta bulunulması sağlandı. Ancak Van’da yardım bekleyen insanlara bu kadarının yetmeyeceğini, daha farklı ve daha çok şey yapmamız gerektiğini biliyorduk. Bu nedenle Duyarlı ÖzÜ kulübümüz Van’a Kutu Köprüsü adında bir proje başlattı.

 

Oradakilerin hayatlarını inşaa etmelerinde yardım etmek için Van’a Kutu Köprüsü’nün ilk hedefi çocuklar. Doğal afet gibi olumsuz olaylardan çok çabuk etkilenen çocuklar için Duyarlı Özü ekibinin gönüllü ÖzÜ öğrencilerinin her birine bildireceği yaş gurubu için özel bir kutu hazırlanması ve içine o çocukları sevindirecek güzel şeyler konulmasını hedefleniyor. Isteyen gönüllü ÖzÜ’lüler kutuların içerisine iletişim adreslerini bırakabilir ve Van’lı kardeşleri‘nden bir mektup veya telefon bekleyebilirler.

Elbette imkanlarımız sınırlı ve herkese yardım eli uzatamayız ancak oradaki bir çocuğun gülümsemesi, yalnız olmadığını bilmesi bizler için yeterli olacaktır..

Duyarlı ÖzÜ‘nün sitesinde yer alan konu hakkında ki geniş yazı için buraya, başvuru formu için şuraya bakabilirsiniz..

Duyarlı Özü Iletişim Kanalları:

Facebook : facebook.com/DuyarliOzU
Twitter : @duyarliOzU
WordPress : duyarliozu.wordpress.com



Çekinme, yorumda bulun.